• Eesti

Rootsi tuuleenergeetikas oli rekordaasta

Maailma uudised - eteap December 28, 2009

Äripäev, 28.12.2010

Lõppeval aastal on Rootsi püstitanud tuulegeneraatoreid rekordtempos – aastaga on investeeritud ligi kaheksa miljardit Rootsi krooni, püstitatud üle 200 uue tuuliku ning lisatud seega tootmisvõimsust ligi 500 MW ulatuses, kirjutas Rootsi majandusleht Dagens Industri.

Ühe aastaga on kasv 50% ning kõige selle tulemusel ületab tuuleenergia tootmine Rootsis esmakordselt 3 TWh aastas, ütles lehele tuuleenergia katusorganisatsiooni Svensk vindenergi juht Matthias Rapp.

Rappi sõnul on see väga positiivne, et majanduskonjunktuuri langusest hoolimata on ala nii suuri investeeringuid meelitanud. Ühtlasi on saavutatud selline investeerimistempo, mis annab lootust, et Rootsi suudab täita aastaks 2020 taastuvenergia osas püstitatud eesmärgid.

Maailmas tervikuna on investeeringud tuuleenergiasse siiski järsult vähenenud. Tuulegeneraatorite tootjad on hindu langetanud ligi viiendiku võrra ning tarneajad on järsult lühenenud – kaheaastase ooteaja asemel kõigest 4-8 nädalale, kirjutab leht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes