• Eesti

Enam kui 700 inimest soovib taastuvenergia väikelahenduste toetamist

Eesti uudised, Tuuleenergia blogi - eteap May 22, 2013

Üle 700 eraisiku pöördus Valitsuse poole üleskutsega, leida uuel eelarveperioodil Euroopa Liidu finantsvahenditest võimalusi taastuvenergia väikelahenduste toetamiseks.

Taastuvenergiale üleminekut propageeriva Eesti Taastuvenergia Koja ja eraisikuid koondava Taastuvenergia klubi eestvedamisel kogutud allkirjad edastati eile Peaministrile, vastutavatele ministritele ja Riigikogule. Pöördumise eurorahadega taastuvenergia väikelahendusi toetada on Valitsusele edastanud ka enam kui 30 Riigikogu liiget, maaelu edendajad ja põllumeeste esindusorganisatsioonid, taastuvenergia väiketootmise edendajad ja mikrotootjad.

Aastatel 2007 –2013 on Eesti kõige vähem Euroopa Liidu vahendeid taastuvenergiasse suunanud EL liikmesriik. Eesti riik ei kavatse kahjuks ka perioodil 2014–2020 suunata eurorahasid taastuvenergia väiketootmise toetamiseks. Seda hoolimata tõsiasjast, et üheks Eesti prioriteediks vahendite planeerimisel on „Puhas ja mitmekesine looduskeskkond ning loodusressursside tõhus kasutus.

Petitsioon koos allkirjadega on leitav siit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes