• Eesti

Taastuvenergia võimsad tuuled

Maailma uudised - eteap May 21, 2013

Tehnikamaailm, 21.05.2013

London Array (Londoni rida) sai hiljuti 175. tuuleturbiini rakendami­sega suurimaks tuulepargiks maail­mas. 3,6 MW võimsusega turbiinid laiuvad 90 km2 suurusel maaalal 20 km kaugusel Kenti rannikust. Oma­nike sõnul on tuulepark koguvõim­susega 630 MW võimeline varusta­ma elektriga peaaegu poolt miljonit majapidamist ning vähendama C02-heitmeid 900 000 tonni võrra aas­tas. Edasiste arendustööde tulemu­sena loodetakse jõuda koguvõimsuseni 870 MW.

Kui kauaks London Array oma suu­rima tiitli säilitab, pole teada – uu­te suurte tuuleparkide plaane pee­takse nii Suurbritannias kui ka Jaa­panis, samuti Rootsis, kuhu tahe­takse püstitada 2,5 GW võimsuse­ga tuulepark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes