• Eesti

Elektribörsid valmistuvad päikesevarjutuse vastu

Energiakaubandus, Maailma uudised - Tuul March 11, 2015

BNS, 11.03.2015

Euroopa elektribörsid, teiste seas Nord Pool Spot valmistuvad 20. märtsil toimuva päikesevarjutuse ajaks, mil Euroopa päikeseenergiast elektri tootmine võib märkimisväärselt kõikuda.

Põhjamaade võrguhaldurid koostöös kohalike võrguhalduritega on välja töötamas meetmeid 20. märtsi päikesevarjutuse ajaks, teatas Nord Pool Spot. Haldurid peavad olema valmis energiatootmise kõikumiste vastu, mis juhtuvad siis, kui päikesevarjutus liigub üle Euroopa.

See on esimene kord, kui päikesevarjutusel on kohene ja otsene mõju energiasektorile. Euroopa elektri põhivõrkude koostööorganisatsiooni Entso-e andmetel on Euroopa kontinendile paigaldatud päikeseenergiapaneele 90 gigavati võimsuses ja võrdluses selge taevaga oleks päikesevarjutuse mõju energiasüsteemile 30 gigavatti. Entso-e prognoosib elektritootmise kõikumiseks päikesevarjutuse ajal minut-minutile skaalas -400 kuni +700 megavatti minutis.

Erinevates Euroopa riikides kestab varjutus kaks kuni kaks ja pool tundi ning varjutuse efekt ulatub 25 protsendist 80 protsendini. 50 protsenti energiakõikumistest tuleb Saksamaale paigaldatud tootmisest ning Itaalia mõju on 21 protsenti. Eestini varjutus ei jõua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes