• Eesti

Eesti toetab Energialiidus kaugkütte turupõhist lähenemist

Eesti uudised - Tuul April 16, 2015

BNS, 16.04.2015

Neljapäeval Riias toimuval Euroopa Liidu mitteametlikul energeetika nõukogul toimus Euroopa Liidu kütte ja jahutuse sektorite strateegia arutelu, kus Eesti toetab turupõhist lähenemist.

Nõukogul arutati veel Energialiiduga seonduvaid teemasid, mille kontekstis näeb Eesti majandusminister Kristen Michali sõnul regionaalsel koostööl kõige suuremat potentsiaali energiajulgeoleku tagamisel ja siseturu väljaarendamisel.

Eesti hinnangul peavad kütte ja jahutuse strateegia peamised sõnumid rõhutama, et kaugküte ja jahutus toimiksid põhiliselt turupõhistelt, oluline on toetada taastuvenergia ja kohalike kütuste osakaalu suurendamist kaugküttes ja jahutuses, samuti elektri-, soojuse ja jahutuse koostootmist. Et vähendada selles valdkonnas impordiga kaasnevaid riske, peaks eelistama kas kodumaiseid kütuseid või neid, mille tarneahel on mitmekesine ning tarneraskus minimaalne, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Uus keskkonnaminister Marko Pomerants andis esmaspäeval intervjuus Postimehele mõista, et uus koalitsioon on otsustanud võtta ära segaolmejäätmete põletamiselt koostootmistoetuse. Segaolmejäätmeid kasutatakse kaugkütteks peamiselt Tallinnas Eesti Energia Iru elektrijaamas, kus kasutatakse energia ja soojuse tootmiseks kuni 220 000 tonni sorteerimise järel ülejäävaid segaolmejäätmeid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes