• Eesti
  • English

Taastuvenergiafirma Nelja Energia emiteeris 50 miljoni eest võlakirju

Eesti uudised, Energiakaubandus, Maailma uudised, Tuuleenergia - Tuul May 26, 2015

BNS, 26.05.2015

Taastuvenergia tootja Nelja Energia emiteeris 50 miljoni euro mahus võlakirju ja kavatseb need noteerida Oslo börsil.

Emissioon lõppes 22. mail. Emiteeritud võlakirjadele on sertifitseerimisettevõte DNV GL omistanud roheliste võlakirjade (Green Bond) sertifikaadi; seda antakse väärtpaberitele, millelt saadavad vahendid investeeritakse keskkonnasõbralikel alustel, teatas Nelja Energia.

“Antud võlakirjaemissioon on osa meie pikemaajalisest strateegiast kaasata finantsturgudelt raha jätkuva kasvu finantseerimiseks,” selgitas Nelja Energia finantsjuht Kalle Kiigske pressiteate vahendusel. Saadavaid vahendeid kasutab ettevõte peamiselt uuteks investeeringuteks Lätis ja Leedus.

Võlakirjad on 6-aastase tähtajaga ning noteeritakse Oslo börsil. Võlakirju märkisid investorid nii Baltikumis, Skandinaavias, Suurbritannias kui ka mujal Euroopas.

“Oleme positiivselt üllatunud Baltikumi investorite nõudluse osas, mis ületas selgelt meie esialgseid ootusi,” kommenteeris tehingut emissiooni korraldanud Swedbank Eesti Investeerimispanganduse osakonna juhataja Mihkel Torim.

Nelja Energia AS on alternatiivenergiatootja, mis käitab tuuleparke Eestis ja Leedus koguvõimsusega 220 megavatti. Lisaks on ettevõttel osalused biogaasi aamades, elektrienergia müügi ja kauplemisega tegelevas ettevõttes ning tuuleparkide hooldusettevõttes. Eelmisel aastal tootis ettevõte 495 gigavatt-tundi elektrit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes