• Eesti

MKM soovib seada reeglid päikeseelektrijaamade ühendamiseks võrguga

Eesti uudised, Väiketuulikud - eteap December 1, 2015

BNS, 01.12.2015

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) soovib lihtsustada kuni 15-kilovoldise tootmisvõimsuse võrku ühendamist ning seada täpsed reeglid päikeseelektrijaamade võrku ühendamisele.

Kuni 15-kilovoldiste seadmete puhul ei peaks jaotusvõrgu firma enam kontrollima kõiki sääraste elektrijaamade tehnilisi parameetreid ning tootjad ei pea esitama andmeid, mis ei parenda seadme talitluskindluse hindamist, selgub eelnõu seletuskirjast.

Päikeseelektrijaam saaks vastse definitsiooni kohaselt olema säärane jaam, mis muundab valguskiirgust elektrienergiaks. Varem ei ole mõistet seadustes defineeritud, kuna tootmisviis polnud levinud.

Kuna päikeseelektrijaamad on sarnased tuuleelektrijaamadega, siis seatakse neile sarnased nõuded. Päikesetootjad saavad võrguga liituda ka praegu, ent sellisel juhul on vajalik Eleringile põhjalikult aru anda kõigi tehniliste parameetrite kohta, eelnõuga hakkaks aga kehtima ühtne reeglistik.

Praegu võrguga ühendatud päikeseelektrijaamade koguvõimsus on ligikaudu 0,19 protsenti koguvõüimsusest. Mullu ühendati võrguga 178 päikesejaama koguvõimsusega 1,72 megavatti; taotlusi esitati 378 koguvõimsusega 63,8 megavatti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes