• Eesti

Eesti idufirma Planet OS hakkab monitoorima Saksa energiahiiu maailma üht suurimat avamere tuuleparki

Tehnoloogiaarendus - eteap February 8, 2016

Geenius, 08.02.2016

Eesti juurtega idufirma Planet OS sõlmis tuuleparkide monitoorimise lepingu Euroopa ühe suurima energiafirmaga RWE, mille tulemusena hakkab Planet OSi tarkvara juba varsti jälgima maailma suuruselt teise avamere tuulepargi tuulikute tööd.

Planet OSi looja Rainer Sternfeld ütles, et esimeses järgus on Gwynt Y Mori tuulepargi juures eesmärk integreerida RWE kaheksa erineva süsteemi andmevood nende Planet OSi keskkonda. See võimaldab RWE-l vaadata kaheksa ekraani asemel ühte ekraani, mis on lisaks ka operaatorisõbralik ning muuta oma operaatorid mobiilseks, kuna enam ei pea olema Wales’is, et jälgida tuulepargi tööd.

Ühtlasi võimaldab Planet OSi tehnoloogia kasutuselevõtt energiafirmal oluliselt vähendada hooldusele minevat aega ning kulusid. Järgmise sammuna saab Sternfeldi sõnul andmevoogude peale ehitada analüütikat, mis tõstab tuulepargi tootmismahtusid ning muuhulgas võimaldab täpselt ennustada tuulepargi tootmisvõimsust, mida saab RWE omakorda kasutada energiabörsil kauplsemiseks.

“Kui sul on tuulepargid, reaktiivmootorid, gaasitorud, tootmishooned, linnade infrastruktuur ja muud teenused, siis nende igapäevane toimimine ja ka elutsükkel on haavatavad või mõjutatud tormide, õhu kvaliteedi, vee kvaliteedi, maavärinate, temperatuurikõikumiste ja muu sellise poolt,” rääkis Sternfeld. “Moodne andmetehnoloogia mängib siin olulist rolli, sest võimaldab koondada empiirilised andmed ühte süsteemi nii avalikust ruumist kui ka kliendi enda seadmetest.”

RWE Grupi tegevjuht Peter Terium ütles, et suure tootmisettevõttena võtab RWE üha enam kasutusele taastuvenergia lahendusi, mistõttu tsentraliseeritud energiatootmise juhtimine muutub märgatavalt keerulisemaks. “Planet OS tehnoloogia abil saame monitoorida ja analüüsida geolokaalsete sensorite andmeid kesksest kasutajasõbralikus süsteemis. Tänu sellele paranevad nii ettevõtte efektiivsus, turvalisus kui tootmisvõimekus,” lausus ta.

Sternfeldi sõnul on leping RWE-ga Planet OSi jaoks oluline samm arengus. “Tegemist on meie seni suurima partnerlepinguga tööstusettevõtete seas, kuid kõik need partnerlepingud on alguse saanud väiksematest projektidest,” ütles ta. “Meie jaoks on see hea võimalus kasvada.”

Planet OS-i jaoks on aga tuulepargi monitoorimise leping alles esimene samm suurema koostööni jõudmiseks energiahiiglasega.

“Ma ei saa kõiki numbreid ja plaane avalikustada, aga kui vaadata RWE mahtusid ja tuuleparkide arvu, siis see on põhjus, miks on see partnerleping Planet OSi jaoks oluline,” ütles Sternfeld.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes