• Eesti

Möödunud aastal lisandus 220 väikest energiatootjat

Eesti uudised - eteap June 14, 2016

BNS, 14.06.2016

Eesti Taastuvenergia Koja andmetel lisandus möödunud aastal Eestis 220 väikest energiatootjat, mille tootmisvõimsus on kokku 3,6 megavatti.

“Seda on sama palju kui varasematel aastatel installeeritud väiketuulikute ja päikesepaneelide võimsus kokku. Teadlikkuse tõus ning päikesepaneelide hinnalangus on selle peamiseks põhjuseks. Kahjuks ei muuda see aga suurt pilti, sest rohkem kui 80 protsenti sisemaisest elektrienergiast toodetakse jätkuvalt põlevkivist,” ütles Taastuvenergia Koja juht Rene Tammist pressiteate vahendusel.

Eestis on kõige suurem taastuvenergia osakaal 52,6 protsendiga soojussektoris, kus on viimastel aastatel toimunud pidev üleminek taastuvatele allikatele. “Kindlasti on seda üleminekut soodustanud hakkepuit, mis on teiste kütteallikatega võrreldes hinna poolest konkurentsivõimelisem. Samas on Eestis veel palju ära teha elektri- ning transpordisektoris, sest meie riigi autopark on üks saastavamaid Euroopa Liidus. Elektritootmine on Eestis energiamahukas ja väga suure keskkonnamõjuga. Taastuvenergia osakaal 2015. aastal oli elektri tootmises 16,7 protsenti ning transpordis vaid 0,2 protsenti,” märkis Tammist.

Eesti Taastuvenergia Koda avaldas teisipäeval Eesti taastuvenergia sektori aastaraamatu, mis annab ülevaate sektori arengutest ja tulemustest 2015. aastal ja enne seda. Aastaraamatust selgus, et eelmisel aastal ei valminud Eestis ühtegi suuremat elektrijaama, mis on üle kümne aasta esmakordne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes