• Eesti

Vändra kolm küla protestib tuulepargi vastu

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap November 11, 2016

Pärnu Postimees, 11.11.2016

Vändra valla Rahnoja, Vihtra ja Kullimaa küla elanikud on esitanud volikogule pöördumise, milles teevad ettepaneku alustada arutelu tuulepargi rajamise otstarbekuse üle, kaasates kogukonda, ettevõtjaid, spetsialiste.

Pöördumise põhjus ulatub eelmise vallavalitsuse aega, mil Sindis registreeritud ettevõte OÜ Vayu Energia soovis rajada Rahnoja ja Vihtra piirkonda tuuleparki ja vallavolikogu algatas tuuleparkide teemaplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise. Kõnealune piirkond on kantud Pärnu maakonna planeeringu tuuleenergeetika teemaplaneeringusse.

Pöördumises on kirjas kohalike arvates vastuolud, mis ei lähe kokku nende huvide ja valla arengukavaga. Alates sellest, et Rahnoja tuulepargi arendusalast jääb ligemale 75 ja Vihtra külas umbes 40 protsenti haritavale põllumaale ja looduslikele rohumaadele.

Vändra vallavolikogu 15. novembri päevakorras on lisaeelarve, teehoiukava, laste ja perede heaolu arengukava ja muudki küsimused, mainitud pöördumist käsitletakse “Informatsiooni” punkti all nagu Jakobsoni talumuuseumist võimalikku sihtasutuse moodustamistki.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes