• Eesti
  • English

Euroopa Parlamendi liige Turmes allkirjastas toetusavalduse Läänemere tuuleenergiale

EWPA's blog - eteap October 6, 2017

Euroopa Parlamendi liige ja EUFORES-i president Claude Turmes allkirjastas möödunud reedel Riigikogu konverentsisaalis toimunud interparlamentaarsel konverentsil avalduse Läänemere tuuleenergia deklaratsiooni toetuseks.

Läänemere offshore tuuleenergia deklaratsiooni allkirjastasid sel suvel Eesti, Soome, Rootsi, Taani, Läti, Leedu, Saksamaa ja Poola tuuleenergia assotsiatsioonid eesmärgiga rakendada Läänemere piirkonnas senisest oluliselt rohkem väga hea potentsiaaliga meretuuleenergiat ning suurendada seeläbi nii regiooni taastuvenergia tootmist kui ka majanduskasvu.

Deklaratsiooni allkirjastajad näevad ka sünergiat meretuuleenergia ja põhivõrkude arengus, mis tähendab tulevikus erinevate meretuuleparkide klasterdumist ning selleks otstarbeks rajatavate elektrivõrkude multifunktsionaalset kasutamist, nt Baltikumi elektrivõrgu sünkroniseerimiseks Lääne-Euroopa võrguga.

Riigikogu keskkonnakomisjoni ja Euroopa Taastuvenergiaallikate Foorumi (EUFORES) koostöös toimus 29.septembril 17. parlamentidevaheline konverents, mille teemaks oli taastuvenergia ja energiatõhusus. Teema käsitlemisel keskenduti Läänemere regiooni energiaalasele koostööle.

EUFORES (European Forum for Renewable Energy Sources, Euroopa Taastuvenergiaallikate Foorum) on erakondade ülene Euroopa Parlamendi ja ELi liikmesriikide parlamentide liikmete võrgustik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes