• Eesti

Leppiman: liikmesriigid toetavad subsideerimisele heitenormi seadmist

Maailma uudised - eteap October 17, 2017

BNS, 17.10.2017

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) energeetika asekantsleri Ando Leppimani hinnangul toetavad kõik liikmesriigid elektritootjatesubsideerimiseks süsihappegaasiheite normi kehtestamist, kirjutab Euractiv.

Leppiman ütles intervjuus Euractivile, et ükski Euroopa Liidu (EL) liikesriik ei vaidle vastu subsideerimislimiidile 550 grammi süsihappegaasi toodetud kilovatt-tunni elektri kohta. “Probleemküsimus on aga see, kuidas seda rakendada ja hallata,” lisas Leppiman.

Eesti eesistumine on teinud kompromissettepaneku, kus ka limiiti ületavad tootmisvõimsused võiksid teatud perioodil veel riiklikke toetusi saada. “See võiks viia veel paremate tulemusteni emissioonide vähendamisel, samas säilitades strateegiliselt olulised reservid,” märkis Leppiman.

Asekantsleri sõnul on esitatud ettepanek eesistumise praegune seisukoht, aga vajab edasist arutelu Komisjoni töögrupis. “See on üks enim poliitilisi teemasid ning siin ei ole lihtsaid lahendusi,” ütles ta.

Euroopa Komisjon tegi eelmise aasta novembris ettepaneku, millega korraldataks ümber senine elektrituru regulatsioon ühe osana Euroopa puhta energia paketist. Ühe ettepanekuna seataks liikmesriikidele süsihappegaasi emissioonidest lähtuv piir, millele mittevastavaid elektrijaamasid ei tohiks liikmesriigid subsideerida.

Esialgne ettepanek nägi ette limiidi kehtestamist 550 grammile süsihappegaasile ühe toodeteud kilovatt-tunni elektri kohta. Seejuures hakkaks limiit kehtima koheselt kõigile uutele rajatavatele elektrijaamadele ning ettepa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes