• Eesti

Eesti Energia nõuab ministeeriumilt aru: miks konkurendi meretuulepargi taotlust vaadatakse läbi kiiremini kui meie oma?

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap August 3, 2018

Delfi Ärileht, 03.08.2018

Riigifirma Eesti Energia on saatnud majandus-ja kommunikatsiooniministeeriumile (MKM) pöördumise, milles tahab teada, miks konkureeriva Saare Wind Energy meretuulepargi taotlust vaadatakse läbi kiiremini kui Eesti Energia oma ning kuidas tagatakse, et konkurendi taotlust ei seata eelisseisu.

Eesti Energia küsib ministeeriumilt, millal algatatakse hoonestusloa menetlus Liivi lahe koormamiseks meretuulepargiga Eesti Energia 27.02.10. aastal esitatud taotluse põhjal.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi transpordi asekantsleri Ahti Kuningas vastab, et taotlused viiakse valitsusse nende laekumise järjekorras. Kui valitsus on teinud otsuse Saare Wind Energy hoonestusloa menetluse osas, esitatakse menetlemiseks järgmise kolme äriühingu taotlused, selgitab Kuningas.

Küsimusele, mis põhjusel menetletakse Saare Wind Energy meretuulepargi hoonestusloa taotlust kiiremini võrreldes Eesti Energia hoonestusloa taotlusega vastab Kuningas, et põhjus peitub selles, et enne 1, juulit 2015 esitatud hoonestuslubade menetleja Tehnilise järelevalve amet (TJA) saatis Saarte Wind Energy taotluse MKMile 2016. aasta oktoobris, Eesti Energia taotluse aga aasta hiljem- 2. novembril 2017.

Kuningas selgitab oma vastuses, et lisaks kahele eelpoolmainitud taotlusele on TJA edastanud MKMile veel kahe äriühingu hoonestusloa taotlused (need on esitatud mullu juulis ja septembris ehk enne Eesti Energia taotlust).
„Taotlused viiakse valitsusse pärast Saare Wind Energy OÜ hoonestusloa menetluse osas tehtud otsust. MKM ei sea eelistusi arendajate osas, kinnitab Kuningas.

Saare Wind Energy kuulub e-Krediidinfo andmetel Veiko Välile ja Kuido Kartaule.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes