• Eesti

Sõnajalad nõuavad kohtult ministeeriumite advokaatide trahvimist

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap August 16, 2018

BNS, 16.08.2018

Vendadele Sõnajalgadele kuuluv Aidu Tuulepark OÜ tegi tuulepargi rajamise vaidluse raames halduskohtule taotluse trahvida kaitseministeeriumi ja justiitsministeeriumi advokaate, kuna need on ettevõtte hinnangul rikkunud kohtumenetluse norme, jättes kohtule esitatud tõendid kolmandale osapoolele esitamata.

Vastuseks kohtunõudele esitasid justiitsministeerium ning kaitseministeerium seisukoha, mille lisana on nimetatud neli videot, mis on kohtule esitatud CD-l. Vastavaid videosid kolmandale isikule ehk Aidu Tuulepark OÜ-le ettevõtte sõnul esitatud ei ole.

Aidu Tuuleparki hinnangul on ministeeriumite esindajad rikkunud menetlusseadustikus sätestatud kohustust esitada kohtumenetluse kolmandale osapoolele dokumendid koos lisadega, mis on kohtule esitatud. Olukorras, kus kolmandale isikule teatud asjas esitatud tõendeid kättesaadavaks ei tehta, ei saa kohtupidamist pidada õiglaseks.

Seaduse kohaselt peab menetlusosalist esindav advokaat kohtule edastatavad dokumendid ja nende lisad ise esitama teiste menetlusosaliste advokaatidele. Seega on protesti esitaja justiitsiministeerium ning kaitseministeeriumi advokaatidest esindajad vastavat kohustust Sõnajalgade hinnangul rikkunud ning menetlusseadustik näeb ette vastava rikkumise eest advokaadi trahvimise.

“Arvestades, et justiitsministeerium ning kaitseministeerium on kohtuvaidluses seadnud rõhuasetuse erinevatele trahvimistaotlustele, siis on igati asjakohane ka riigi esindajate trahvimine ilmse seaduse rikkumise eest. Samad esindajad nimetasid kevadel kolmanda isiku taotletud olulist tunnistajat Andres Sõnajalga vaenulikuks tunnistajaks ning pareerisid tema tunnistajapinki lubamist,” märkis Aidu Tuulepark pressiteates.

Aidu Tuuleparki on plaanitud püstitada 30 suurt, 3-megavatist tuulikut, kui kohus on tuulikute ehitamise peatanud.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes