• Eesti

Inglismaal hakkab tööle maailma suurim tuulepark

Maailma uudised - eteap September 6, 2018

ERR, 06.09.2018

Suurbritannias, Inglismaa ranniku lähedal hakkab tööle maailma suurim tuulepark ja see suudab toota piisavalt elektrit ligi 600 000 majapidamise varustamiseks.

Inglismaa põhjaosas Cumbria krahvkonna ranniku lähistel asuvas Walney Extensioni tuulepargis on 87 tuulikut kokku 145 ruutkilomeetri suurusel alal. Tuulikute kõrgus on 95 meetrit, vahendasid ERR-i teleuudised.

Suurbritannia on üks paremaid tuuleenergia tootmise kohti maailmas. Aastaks 2030 on kavas tuuleenergia tootmist kahekordistada ja siis tuleb ligi kolmandik Suurbritannias vajaminevast elektrist tuulest.

Selle aasta esimeses kvartalis ületas Suurbritannias tuuleenergia esimest korda tuumaenergia kasutamise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes