• Eesti
  • English

Eesti Energia: Nelja Energia ost on põhjalikult läbi analüüsitud

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap November 15, 2018

BNS, 15.11.2018

Eesti Energia hinnangul on konkurentsiamet Nelja Energia ostutehingu põhjalikult läbi kaalunud ning tehing on sisuliselt lõpule viidud juba nädal enne Oleg Ossinovskile kuuluvalt Skinestilt laekunud kaebust, mis aktsiate ülekandmise pidurdas.

Enefit Green viis tehingu lõpuni 6. novembril pärast koondumise loa saamist, omandades 100 protsenti Nelja Energia aktsiatest. Seega viidi koondumine lõpuni oluliselt enne Skinesti poolt kaebuse esitamist ja selle põhjal esialgse ja ajutise õiguskaitse rakendamist kohtu poolt, teatas Eesti Energia.

“Kohus on andnud nii konkurentsiametile kui ka Enefit Greenile ja Nelja Energiale oma seisukohtade esitamiseks aega kuni 19. novembrini. Peale esitatud seisukohtadega tutvumist, otsustab kohus, kas võtta Skinesti kaebus menetlusse või mitte,” lisas Eesti Energia.

Konkurentsiamet on Eesti Energia tütarfirma Enefit Greeni tehingut Nelja Energia omandamiseks riigifirma teatel põhjalikult analüüsinud. “Menetlus on kestnud viis kuud, mille jooksul on amet kogunud infot nii konkurentidelt, klientidelt kui turukorraldajatelt ning hinnanud tehingu mõju konkurentsiolukorrale. Eelnevat arvestades oleme kindlad, et konkurentsiameti meeskond ei ole koondumisele heakskiitu kergekäeliselt andnud. Loomulikult anname halduskohtule kõik vajalikud selgitused ning loodame, et otsused tehakse kiiresti,” teatas Eesti Energia.

Tallinna halduskohus peatas Oleg Ossinovski ettevõtte Skinest Energia kaebuse peale konkurentsiameti otsuse, millega lubati Eesti Energial osta Nelja Energia, sai neljapäeval teatavaks.

Oleg Ossinovski ettevõte Skinest Energia esitas mõned päevad peale konkurentsiameti otsust Tallinna Halduskohtule kaebuse tühistada konkurentsiameti otsus ning tuvastada, et Eesti Energia ettevõtte Enefit Greeni ja Nelja Energia koondumine on keelatud, vahendas Postimees.

Alternatiivselt taotleb Skinest Energia, et konkurentsiamet teeks uue otsuse, millega keelataks ettevõtete koondumine või teise alternatiivina kohustada konkurentsiametit jätkama Enefit Green AS ja Nelja Energia AS koondumise menetlust.

Kohus peatas 8. novembri määrusega konkurentsiameti otsuse kehtivuse ning keelas Enefit Green AS-l ja Nelja Energia AS-l koondumise jõustamise kuni 10. detsembrini. Kohus andis konkurentsiametile seisukoha esitamiseks, esialgse õiguskaitse taotluse põhjendatuse kohta tähtaja hiljemalt 19. novembril. Samaks tähtajaks on ka Enefit Green AS-l ja Nelja Energia AS-l õigus esitada kaebaja esialgse õiguskaitse taotluse suhtes oma seisukoht.

Pärast selle tähtaja möödumist teeb kohus määruse, millega otsustatakse, kas kaebus võetakse menetlusse ning milline on menetluse edasine käik.

Eesti konkurentsiamet andis 7. novembril Eesti Energia taastuvenergia ettevõttele Enefit Green loa viia lõpuni Nelja Energia omandamine. Läti konkurentsiamet andis tehingule heakskiidu käesoleva aasta juulis, Leedu konkurentsiameti kooskõlastus saabus augustis.

Enefit Green ja Nelja Energia aktsionärid allkirjastasid Nelja Energia aktsiate ostu-müügi lepingu käesoleva aasta 29. mail, mil lepiti kokku aktsiate hind 289 miljonit eurot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes