• Eesti

Euroopa Parlament kiitis heaks taastuvenergia eesmärgid aastaks 2030

Maailma uudised - eteap November 14, 2018

BNS, 14.11.2018

Euroopa Parlament kiitis teisipäevasel hääletusel heaks uue siduva taastuvenergia eesmärgi ja energiatõhususe põhieesmärgi aastaks 2030, mille kohaselt tuleb selleks ajaks suurendada energiatõhusust 32,5 protsenti ning taastuvenergia osakaal peab moodustama lõpptarbimisest 32 protsenti.

Mõlemad eesmärgid vaadatakse üle aastal 2023. Eesmärke saab sel hetkel tõsta, aga mitte langetada, teatas parlamendi pressiteenistus.

Energiatõhususe suurendamine võimaldab vähendada elektri- ja küttearveid ning vähendada Euroopa Liidu (EL) sõltuvust väljaspool EL-i asuvatest energiatootjatest, parandada õhu kvaliteeti ja aidata võitluses kliimamuutusega.

EL-i riigid peavad samuti võtma vastu meetmed, et aidata neid, keda ohustab energiavaesus ja tagama, et kodanikel oleks õigus taastuvenergiatomatarbeks toota ja selle ülejääki müüa.

Aastaks 2030 peab vähemalt 14 protsenti transpordikütusest olema toodetud taastuvatest energiaallikatest.

Esimese põlvkonna biokütuseid, millel on kõrge maakasutuse muutuse mõju ei võeta aastast 2030 arvesse EL-i taastuvenergia eesmärkide saavutamise arvutamisel. Alates aastast 2019 vähendatakse esimese põlvkonna biokütuste osakaalu järkjärgult EL-i taastuvenergia eesmärkide saavutamise arvutamisel.

2019. aasta lõpuks peab iga liikmesriik samuti esitama kümneaastase riikliku energia ja kliimakava, milles on toodud riiklikud eesmärgid ja meetmed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes