• Eesti

Enefit Greeni tuuleparkide toodang ületas märtsis 120 gigavatt-tundi

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap April 6, 2019

BNS, 06.04.2019

Eesti Energia taastuvenergia ettevõtte Enefit Greeni tuulepargid tootsid märtsis kokku 122 gigavatt-tundi elektrit, mis on pea sama palju kui kuu varem veebruaris, mil ettevõtte tuuletoodang oli rekordiline 124 gigavatt-tundi, teatas energiafirma.

Võrdluseks, 122 gigavatt-tunnist elektrist jagub aastaks ajaks ligi 40 000 keskmise tarbimisega majapidamisele. Enefit Greeni juhatuse esimehe Aavo Kärmase sõnul mõjutavad tuuleenergias elektritoodangut kaks muutujat – tuule kiirus ja tuulikute tehniline töökindlus.

„Võime rõõmustada, et tänu järjepidevale tööle meie tuuleparkide töökindluse tagamisel ning väga heade ja stabiilsete tuuleolude koosmõjule on aasta esimesed kuud toonud Enefit Greenile kõrge tuuleenergia elektritoodangu. Head toodangunumbrid aitavad meid lähemale meie omaniku, Eesti Energia eesmärgile toota aastal 2022 juba 40 protsenti elektrist taastuvatest ja alternatiivsetest allikatest,“ sõnas Kärmas.

Enefit Greenil on Eestis ja Leedus kokku 20 tuuleparki 165 tuulikuga, mille koguvõimsuseks on 398 megavatti. Kokku kujunes Enefit Greeni märtsikuu elektri kogutoodanguks 138 gigavatt-tundi, mis jäi veebruarikuu tasemele. Selles sisalduvad lisaks tuuleparkide toodangunumbrile ka Iru, Paide, Valka ja Broceni elektrijaamade, Keila-Joa hüdroelektrijaama, Ruhnu taastuvenergialahenduse ning päikeseelektrijaamade toodangumahud.

Enefit Green on Eesti Energiale kuuluv taastuvenergia ettevõte, mis toodab Eestis, Lätis ja Leedus elektrit ja soojust tuulest, veest, biomassist, päikesest, biogaasist ja segaolmejäätmetest. Lisaks kuulub Enefit Greenile pelletitehas Lätis.

Novembris 2018 omandas ettevõte Baltikumi taastuvenergia tootja Nelja Energia. Tehingu järgselt kasvas Enefit Greeni elektritoodang pea kolm korda, ületades aastas 1 teravatt-tunni piiri. Ettevõttes töötab täna üle 140 inimese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes