• Eesti

Ratas: riik peab tuuleparkide arendajatega enam koostööd tegema

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap April 25, 2019

BNS, 25.04.2019

Peaminister Jüri Ratase hinnangul peaksid riik ja erinevad tuuleparkide arendajad Sõnajalgade Aidu tuulepargi püstitamise vaidluse valguses omavahel rohkem koostööd tegema, et selgitada välja tuulikute mõju radarite tööle.

«Ma arvan, et riigi julgeoleku tagamine on kõikide ametkondade ühine pingutus ja ülesanne. (…) Kui soovitakse selliseid tuuleparke rajada, siis mitte alati, aga mõnikord võib olla lahendus teatud lisainvesteeringu tegemine erasektori poolt. See, kas erasektor on selleks valmis või mitte on loomulikult iseküsimus,» rääkis peaminister valitsuse pressikonverentsil.

Möödunud nädala esmaspäeval peatas tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet vendade Oleg ja Andres Sõnajala arendatavas Aidu tuulepargis tuulikute püstitamise. Eelmise nädala reedel kehtestas politsei- ja piirivalveamet tuuleparki sisenemise keelu, mida on praeguse seisuga pikendatud 26. aprilli südaööni.

«Ühelt poolt teeb politsei oma tööd ja tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet on teinud arendajale ettekirjutusi ehitustegevuse peatamiseks, kuna Aidu tuulepargi püstitamine kujutaks endas ohtu riigi julgeolekule ning muu hulgas radarite häireteta toimimisele,» selgitas Ratas praegust olukorda Sõnajalgade Aidu tuulepargis.

Peaminister lisas, et riigikaitseliselt ei saa kuidagi lubada, et radarid ja muud funktsioonid tänu tuulepargi arendusele ei toimi. Samas märkis ta, et koostöö võiks osapoolte vahel olla parem. «Testversioone, et katsetada, kui kõrgele võib tuulikut ehitada, kus ta segab teatud signaale ja kus ta ei sega, seda saaks minu meelest mõlemapoolselt teha paremini,» tõdes Ratas.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes