• Eesti
  • English

Tuuleenergia assotsiatsioon sai uue tegevjuhi

Tuuleenergia blogi - eteap April 23, 2019

Alates 22. aprillist on Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni uueks tegevjuhiks Anu Eslas, kes on pikalt töötanud Eesti Kaitsetööstuse Liidus, viimati rahvusvaheliste suhete ja koostöö juhina ning varem ka tegevjuhi, sh juhatuse esimehe kohusetäitjana.

Värske tuuleenergia assotsiatsiooni juhi Anu Eslase sõnade järgi soovib ta uues ametis lõpetada tuuleenergia vastandumise riigi- ja looduskaitse ning kohalike kogukondade vahel. „Võtsin oma varasemast töökohast kaasa teadmistepagasi, kuidas ühise eesmärgi nimel jõudusid koondada. Ka minu uuel positsioonil on eesmärgiks leida koostöökohti erinevate osapoolte vahel, et jõuda tulemusteni, mis lubaksid tuuleenergial Eestis senisest oluliselt kiiremas tempos kasvada,“ rääkis Eslas.

Tuuleenergia assotsiatsiooni juhatuse esimehe Aavo Kärmase sõnul on liidu eesmärgiks seista selle eest, et Eestis oleks hea tuulest elektrit toota ning uusi tuuleparke rajada. „2030. aastaks peaks Eestisse lisanduma 1800MW jagu tuuleparke. See ambitsioonikas plaan nõuab tuulest elektritootjate koordineeritud tegevust ja aktiivset koostööd riigi erinevate valdkondade vastutajatega. Anu Eslasel on hea ettevalmistus mõlemaks ülesandeks,“ kommenteeris Kärmas.

Ligi kümme aastat tuuleenergia assotsiatsiooni juhtinud Tuuliki Kasonen lahkub liidust omal soovil ning siirdub alates maikuust eraettevõtlusesse.

Eesti Tuuleenergia Assotsiatsioon on 2001. aastal loodud erialaliit, mille liikmeteks on 22 kodumaist ja rahvusvahelist ettevõtet, kellele kuulub ligi 95% ehk 293,5 MW Eestis installeeritud tuulikute koguvõimsusest (310 MW).

Liidu missiooniks on luua tuuleenergia- ja selle tehnoloogia arengule tingimused, mis tagavad valdkonna konkurentsivõime ning taastuvenergia laiema kasutuselevõtu kaudu puhta elukeskkonna säilimise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes