• Eesti

Konesko tutvustab tuulikuid Saksamaal

Eesti uudised, Väiketuulikud - eteap March 26, 2013

Järva Teataja, 26.03.2013

Eesti esimene väiketuulikute valmistaja, Koerus asuv Konesko tutvustab Saksamaal New Energy messil väiketuulikuid sooviga laiendada ja arendada rahvusvahelist turundusvõrgustikku tuulegeneraatorite TUGE® turustamiseks Euroopas.

Koerus endise autoremonditehase hoones tegutseva Konesko ASi tuulegeneraatorite projektijuht Indrek Gregor (vasakul) ütles, et ettevõtte konkurentsieelis on toodete kõrge kvaliteet ja taskukohane hind. 

«Samuti pöörame suurt tähelepanu tuulegeneraatorite visuaalsele poolele, mis pole vähem tähtis, arvestades asjaolu, et tuulik on investeering aastakümneteks ja lisaks investeeringu tasuvusele peab see sobituma ka ümbritseva keskkonnaga,» selgitas ta. 

Konesko AS toodab ja arendab kodumajapidamistele ja väikeettevõtetele mõeldud tuulikuid aastast 2009. Klientide hulgas on nii eraisikuid kui ka ettevõtteid. 

Praegu on seeriatootmises mudelid TUGE® 10 ja TUGE® 20. 

Lähiaastatel plaanib Konesko välja töötada ja tootmisse juurutada ka suuremad mudelid, nagu TUGE® 50 ja TUGE® 90. 

Konesko AS liitus ka tuuleenergia ettevõtteid ühendava Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooniga. 

Indrek Gregori selgitusel soovib ettevõtte koostöös tõsta eraisikute teadlikkust elektri tootmise võimalustest ning suurendada väiketuulikute kasutuselevõttu Eestis. «Samuti anda panus Eesti ettevõtete tuuleenergia viimisele tööstusriikide hulka,» lisas ta.

Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni tegevjuhi ja tuuleenergia klastri projektijuhi Tuuliki Kasoneni ütlust mööda on Konesko väiketuulikud juba edulugu, mis tõestab, et Eestil on head eeldused lisaks tuuleenergia tootmisele ka tuuleenergia tööstuses osaleda.

 

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes