• Eesti

Ruhnus ehitatakse väiketuulikut

Eesti uudised, Tuuleenergia - Tuul June 12, 2015

Bioneer.ee, 12.06.2015 (Tuuliki Kasonen, Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni tegevjuht)

Täna algas Ruhnu saarel väiketuuliku iseehitamise kursus, mis kulmineerub 15. juunil,  rahvusvahelisel tuulepäeval tuuliku püstitamisega. Töötoast võtab osa üle 20 inimese, kellest enamik on tuuleenergia klastri ja energiaühistute mentorprogrammiga seotud tuuleenergia huvilised.

Praktilise koolituse viivad läbi kogenud juhendajad Criss Uudam ja Madis Org, kes jagavad oma teadmisi elektrienergiast, puidu- ja metallitöödest ning paljudest teistest väiketuuliku ehitamisega seotud teemadest.

Esimesel päeval alustati tuuliku puidu labade voolimisega ning keevitati kokku tuuliku generaatori raam. Lisaks valmistati ette mähiste kerimise stend ning rakised generaatori rootori ja staatori valamiseks. Kursuse lõpuks valmib osalejate käe all 3,6 m rootori diameetriga 1,5 kW väiketuulik, mida üheskoos ka püstitatakse ja testitakse.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes