• Eesti
  • English

Nelja Energia avas Leedus 100 miljonit eurot maksva tuulepargi

Eesti uudised, Maailma uudised, Tuuleenergia - eteap May 9, 2016

BNS, 09.05.2016

Taastuvenergia ettevõte Nelja Energia alustas tootmist Edela-Leedus asuvas Šilute tuulepargis; investeeringu kogumaht oli 100 miljonit eurot.

Pargis on 24 tuulikut 60-megavatise koguvõimsusega. Tuulepargi toodang moodustab Leedu tuuleenergia koguvõimsusest 12 protsenti, teatas ettevõte.

Šilute tuulepargi maksumus on UAB 4energia direktori Tadas Navickase sõnul 100 miljonit eurot.

Šilute tuulepargi ehitus algas 2015 aasta alguses pärast edukat osalemist uute elektri tootmisvõimsuste vähempakkumisel, mis võideti kui madalaima energia hinnaga pakkuja. “Kõik ehitus- ja elektritööd on nüüdseks lõpetatud ning oleme tuuleparki lülitamas tuulik tuuliku järel elektrivõrku,” ütles Navickas.

Šilute tuulepargi prognoositav aastane elektritoodang on 230 gigavatt-tundi, mis Nelja Energia grupi juhatuse esimehe Martin Kruusi sõnul on märkimisväärne edasiminek. “Šilute tuulepargis on Baltikumi ühed parimaid tuuleolud. See koos suuremate rootorite ja kõrgemate tornidega ehk uue põlvkonna tuulikutega võimaldab võrreldes eelmise põlvkonna tehnoloogiaga toota ligi poole rohkem elektrit,” märkis ta. Šilute tuulepargi tuulikute masti kõrgus on 110 meetrit ning rootori läbimõõt 120 meetrit.

Nelja Energia on tuuleenergia tootja ja arendaja. Firmal on Baltimaades tuuleparke koguvõimsusega 280 megavatti ning ettevõtte bilansimaht on rohkem kui 400 miljonit eurot. Nelja Energia värskeimad projektid on 60 megavatti Leedu Šilute tuulepark koguinvesteeringuga rohkem kui 100 miljonit eurot, koostootmisjaam ja pelletitehas Lätis koguinvesteeringuga 30 miljonit eurot ning Tooma tuulepargi 7,05 megavatti laiendus Eestis, mille koguinvesteering on 11,5 miljonit eurot.

Vaata ka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes