• Eesti

Eesti Energia sõlmis Poolas lepingu Gewindi tuulepargiga

Eesti uudised, Maailma uudised - eteap December 22, 2017

BNS, 22.12.2017

Eesti Energia tütarettevõte Poolas sõlmis Gewindi tuulepargiga energiaostu lepingu, et müüa tuulepargis toodetud elektrit edasi oma äriklientidele.

“Uuest aastast saavad taastuvenergia tootjad Poolas ise valida, millistele äripartneritele oma toodangut müüa. Gewindi tuulepark on esimene taastuvenergia tootja, kes meid oma partneriks on valinud ning loodan, et edaspidi tekib meil sarnaseid koostöölepinguid veel mitmete rohelise energia tootjaga,” ütles Eesti Energia juhatuse liige Andres Sutt pressiteate vahendusel.

Leping elektrienergia ostmiseks Gewindi tuuleelektrijaamalt sõlmiti 12 kuuks.

Poolas äriklientidele elektri ja maagaasi müümine on osa Eesti Energia strateegilisest eesmärgist. “Meie ambitsioon on kasvada Baltikumi elektrimüüjast Läänemere piirkonna energiamüüjaks ja -teenuste pakkujaks. Meie eesmärk on pakkuda oma klientidele kõigil kuuel energiamüügi koduturul terviklahendusi, mis aitavad klientidel optimeerida energiatarbimist ning saada positiivset kasutajakogemust kaasaegseimast tehnoloogiast,” ütles Sutt.

Enefit müüb Poolas äriklientide elektrit ja gaasi. Ettevõte alustas müügitegevust Poola elektri- ja gaasiturul käesoleva aasta suvel. Praeguseks on Eesti Energia tütarettevõte Enefit sõlminud Poolas ligi 50 energiamüügi lepingut.

Poola elektrituru maht on aastas üle 161 teravatt-tunni, mis on üle kuue korra suurem, kui Baltikumi elektriturg kokku, mis eelmisel aastal oli 25 teravatt-tundi. Eesti elektrituru maht on aastas 8, Lätis 7 ja Leedus 10 teravatt-tundi.

Poola gaasituru maht on aastas üle 166 teravatt-tunni. See on neli korda enam kui Baltikumi gaasiturg kokku, mis eelmisel aastal oli 41 teravatt-tundi, sealhulgas Eestis 5, Lätis 14 ja Leedus 22 teravatt-tundi.

Eesti Energia kontserni kuulub üle 20 ettevõtte. Kontsernis töötab ligikaudu 5800 inimest. Eesti Energia tegutseb lisaks Eestile Lätis, Leedus, Poolas, Saksamaal, Jordaanias, Ameerika Ühendriikides ning Soomes ja Rootsis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes