• Eesti

Ettevõtjad löövad kõva häirekella: uus elektrituruseadus sillutab teed Eesti Energia monopolile

Eesti uudised - eteap May 30, 2018

Postimees, 30.05.2018

Kuigi täna tuleb riigikogu suurde saali teisele lugemisele uus elektrituruseadus – mis sisaldab ka kauaoodatud taastuvenergiaskeemi muutust –, on terve rida elektritootjaid ja nende esindusorganisatsioone seisukohal, et tänasel kujul see lahendusi ei paku, vaid kindlustab üksnes Eesti Energia monopoli.

Elektrituruseaduse, sealhulgas Eesti taastuvenergia toetusskeemi muutmist on menetletud juba 2012. aasta novembrist peale ning suure vastuseisu tõttu ei ole uut regulatsiooni tänase päevani kehtestatud. Küll aga andis riigikogu majanduskomisjoni juht Sven Sester (IRL) juba märtsi lõpus indikatsioone, et nüüd tahetakse jõuline lõpuspurt ette võtta.

Seda on nüüd viimastel nädalatel ehk maikuu jooksul ka tehtud. Komisjon on mitu korda kokku saanud, sealhulgas 15. mail toimunud koosolekul otsustanud, et elektrituruseadus peab just täna, 30. mail kell 14 jõudma riigikogu täiskogu ette teisele ning läbima juba järgmise nädala kolmapäeval, 6. juunil ka kolmanda lugemise.

Loe edasi Postimehe veebist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes