• Eesti

Kohtuvõit tõstab Eestis tuulepargi rajamise hinda

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap August 8, 2018

Äripäev, 08.08.2018

Hiiumaa tuulepargi planeeringu vaidlustanud Hiiu Tuul sai riigikohtus õiguse, lahend võib tugevalt mõjutada kogu edasist planeerimistegevust Eestis.

Konkreetselt otsustas riigikohus kolmapäevases otsuses, et Hiiu maavalitsuse kehtestatud mereplaneeringu osa, mis käib tuuleenergia kasutamise kohta, on õigustühine, sest selle jaoks tehtud keskkonnamõjude strateegiline hindamine (KSH) ei olnud täitnud oma ülesannet.

Otsus rõõmustas Hiiu Tuul MTÜ esindajaid, kes selle tõestamiseks olidki kõik kohtuastmed läbi käinud ja loodavad edaspidi saada huvigrupina asjaosaliseks ka Eesti kogu mereala käsitleva planeeringu juures. Otsus tähendab seda, et ühtegi kehtivat planeeringut Nelja Energia kavandatava tuulepargi suhtes ei ole ning nüüd tuleb ära oodata, kas uus maakonnaplaneering või Eesti kogu merealaplaneering.

Loe edasi Äripäeva veebist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes