• Eesti

Eesti Tuuleenergia Assotsiatsioon valis uue juhatuse

Tuuleenergia blogi - eteap January 24, 2019

Eesti Tuuleenergia Assotsiatsioon valis teisipäeval toimunud üldkoosolekul uued juhatuse liikmed, kelleks osutusid Enefit Greeni AS-i juhatuse esimees Aavo Kärmas, Empower AS-i juhatuse liige Jaanis Järvet ning Baltic Wind Energy OÜ juht Peeter Kukk. Juhatuse esimeheks sai Aavo Kärmas, kelle sõnul on tuuleenergia Eestis tänaseni alahinnatud ning tema plaan on seda muuta.

“Äsja lõppenud aastal ehitati Eestisse uusi päikesepaneele ca 100MW ulatuses, kuid ei lisandunud mitte ühtegi tuuleparki,” kommenteeris Kärmas. Ta lisas, et Eestis on fundamentaalselt väga head tuuleolud nii maismaal kui meres ning samas ambitsioonikad taastuvenergia eesmärgid, mille poole liikumisel peaks kindlasti senisest rohkem tuuleenergiat kasutusele võtma.

„Taastuvenergia arendajatele on kahtlemata vajalik, et regulatsioon oleks selge ja paigas. Uus elektrituruseadus näeb ette, et Eestis minnakse taastuvenergia arendamisele üle ilma igasuguse toetuse maksmiseta. Kui see ei osutu tulemuslikuks, hakkab riik kord aastas korraldama toetuste vähempakkumisi. See selgub aga alles 2019 aasta lõpuks, millistest allikatest, millal ja kui palju soovib riik taastuvenergiast elektri tootmist 2030. aastaks Eestisse juurde tekitada,“ rääkis Kärmas.

Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni liikmed tänasid toimunud koosolekul senise juhatuse pikaajalisi liikmeid Martin Kruusi, Innar Kaasikut ja Peep Siitami.

Eesti Tuuleenergia Assotsiatsioon loodi 2001. aastal eesmärgiga edendada tuulest elektri tootmist Eestis. Täna on assotsiatsioonis 22 liiget, kellele kuulub ligi 95 % ehk 293,5 MW Eestis installeeritud tuulikute koguvõimsusest (310 MW).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes