• Eesti

Varem ei ole Eestis tuulikupõlenguid olnud

Eesti uudised, Tuuleenergia - Tuul April 9, 2015

Virumaa Teataja, 09.04.2015

Viru-Nigula tuulepargi haldaja aktsiaseltsi Nelja Energia juhatuse esimees Martin Kruus ütles, tuulikupõleng oli erakordne juhtum.

“Tegutseme Eestis juba ligi kümme aastat, meil on Baltikumis 95 tuulikut ning see oli esimene taoline õnnetus. See oli ka Eestis üldse esimene tuulikupõleng,” sõnas Martin Kruus.

Ta lisas, et kogu maailmas, kus on ligikaudu 200 000 tuulikut juhtub keskmiselt vaid kaksteist põlengut aastas. Tuulikud paiknevad müranõuete tõttu alati elamutest kaugemal ning kui ka tulekahju juhtub, siis toimub see kõrgel ning isoleeritud keskkonnas. Sellises olukorras tuleb jälgida, et tuli mööda maad ei leviks.

Eile kell 23.22 teatati häirekeskusele tulekahjust Viru-Nigula vallas Tüükri külas, kus põlesid 90 meetri kõrgusel elektrituuliku seadmed ning lendlevatest põlevatest seadmetükkidest ja sädemetest süttis kahel pool maanteed kulu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes