• Eesti
  • English

Nelja Energia kvartalikasum vähenes pea poole võrra 2,5 miljonile

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap April 27, 2018

BNS, 27.04.2018

Baltikumi taastuvenergiaettevõtte Nelja Energia AS-i puhaskasum vähenes tänavu esimeses kvartalis aastavõrdluses pea poole võrra ehk 48,2 protsenti 2,5 miljonile eurole.

Samas ettevõtte käive kasvas võrreldes möödunud aasta esimese kolme kuuga 3,8 protsenti 18,3 miljoni euroni, teatas ettevõte Oslo börsile.

Kulumieelne kasum (EBITDA) kahanes 17,5 protsenti 10,2 miljonile eurole ning maksueelne kasum (EBIT) langes 31,5 protsenti 5,7 miljonile eurole.

Kontsern tootis esimeses kvartalis tuulest 166,6 gigavatt-tundi elektrit, mida on 19 protsenti vähem kui 2017. aasta esimeses kvartalis. See oli ennekõike põhjustatud madalatest veebruarikuu tootmistulemustest, mida põhjustas omakorda madal tuulekiirus. Keskmine tuulekiirus esimeses kvartalis oli Eestis 6,1 meetrit sekundis ja Leedus 6,0 meetrit sekundis, võrrelduna vastavalt mulluse 6,8 ja 6,5 meetrit sekundis kiirusega.

Nelja Energia tegevusaladeks on taastuvenergeetika arendamine ja elektritootmise korraldamine. Nelja tähendab fokusseeritust neljale taastuvenergia allikale – tuul, vesi, biomass ja päike.

Nelja Energia AS-ist kuulub Vardar Eurus AS-ile 77 protsenti ja Eesti investoritele 23 protsenti. Vardar Eurus on Norras registreeritud ettevõte, millest 90 protsenti kuulub Norra energiaettevõttele Vardar AS ja 10 protsenti põhjamaade keskkonna investeeringute fondile NEFCO. NEFCO on rahvusvaheline investeerimisfond, mis investeerib keskkonnasõbralikesse projektidesse. Fondi varade maht on 115 miljonit eurot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes