• Eesti

Sõnajalgade värske temp viis Eesti riigi kannatuse viimase piirini: asekantsler kutsus tehnilise järelevalve juhti mitte murduma

Eesti uudised, Tuuleenergia - eteap April 14, 2019

Delfi Ärileht, 14.04.2019

Kuigi Sõnajalgadele kuuluva Aidu tuulepargi ehitus Ida-Virumaal on varsti kaks aastat kohtuvaidluse tõttu riigiga seisnud, leidsid ettevõtjad võimaluse, kuidas ehitusega edasi minna ja kahte tuulikut püstitama asuda. Kolm ministeeriumit nimetab ehitustegevust ebaseaduslikuks. Neist ühe asekantsler avaldas tehnilise järelevalve juhile saadetud kirjas lootust, et riik püsib asjas murdumatuna.

Kaks ja pool nädalat tagasi, 27. märtsil saatis tuuleärimeestest vendadele Andres ja Oleg Sõnajalgadele kuuluv ettevõte Eleon Green OÜ – mis kandis eelmise aasta juuli lõpuni nime Kindel Vara OÜ –, Lüganuse vallale ja justiitsministeeriumile teate ehitustegevuse alustamisest Aidu tuulepargis.

Päev hiljem, 28. märtsil kirjutas juba kohalik leht Põhjarannik, et hoolimata ligi kahe-aastasest kohtuvaidlusest riigiga – mis on peatanud ehitustegevuse Aidu tuulepargis –, leidsid Sõnajalad võimaluse jätkata pargis ehitustegevust vana, Kindel Vara OÜ ehitusloa alusel, mida nende sõnul ei tühistatud, kui uus ehitusluba Aidu Tuulepark OÜ-le väljastati.

Põhjaranniku andmeil oli mõned päevad pärast ehituse algust juba üks plaanitud kahest tuulikust püsti ning ehitustegevuses ei näinud midagi ebaseaduslikku ka kohaliku Lüganuse valla juht Andrea Eiche, kelle sõnul on nad vallas kaks korda dokumendid üle vaadanud ja saavad kinnitada, et Eleon Greenil on kehtiv ehitusluba. Asjaga seotud ministeeriumid aga seda meelt ei ole.

Üsna kiiresti reageeris toimunule kaitseministeerium, kes sai asjast teada ajakirjanduse vahendusel, ning on üks peamisi riigiasutusi, kellega Sõnajalad Aidu tuulepargi ehitusloa ja hoonestusõiguse pärast praegu kohut käib. Kaitseministeeriumi asekantsler Meelis Oidsalu saatis kaks päeva pärast ehitustegevuse algust, 29. märtsil kirja Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelvalve Ameti (TTJA) juhile Kaur Kajakile.

Loe edasi Delfi Ärilehest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes