• Eesti
  • English

Tõniste: Enefit Greeni vähemusosaluse saab tuleval aastal börsile viia

Eesti uudised - eteap June 4, 2018

BNS, 04.06.2018

Rahandusministri ja Eesti Energia üldkoosoleku Toomas Tõniste hinnangul on vast Nelja Energia ostust teatanud Eesti Energia tütarfirma Enefit Green 49-protsendilise osaluse võimalik börsile viia tuleval aastal, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Eesmärk on nii kiiresti kui võimalik korraldada Enefit Geeni IPO. Minu kui rahandusministri taha asi ei jää. Minu pärast võiks see toimuda enne valimisi, aga teame, et konkurentsiametid peavad oma loa andma, ettevõtted tuleb korralikult ühendada, börsile minek ette valmistada. See võtab aega,” ütles Tõniste lehele.

“Orienteeruvalt võiks see toimuda järgmise aasta esimeses pooles,” lisas ta. “Praegu on plaan erastada 49 protsenti. Ettevõttel peab olema tuumikinvestor, kes vastutab. Ma ei välista, et kunagi võib see [kogu ettevõtte erastamine] teemaks tulla.”

Eesti Energia teatas möödunud nädalal, et selle tütarfirma Enefit Green AS ostab 289 miljoni euroga Norra Vardar Eurus AS-ilt ja väikeaktsionär 100-protsendilise osaluse Nelja Energias, lisaks võtab Enefit Green üle Nelja Energia laenud 199 miljoni euro ulatuses. Kokku on tehingu maksumus seega 493 eurot.

Nelja Energia on Baltikumi suurim taastuvenergia tootja, omades Eestis ja Leedus 17 tuuleparki koguvõimsusega 287 megavatti. Lisaks avas Nelja Energia mullu Lätis biomassil töötava 3,9-megavatise elektri ja 19,2-megavatise soojuse koostootmisjaama, ning 140 000 tonnise aastatoodanguga pelletitehase. Nelja Energial on ka väikeosalus kahes Eesti biogaasijaamas. Möödunud aastal tootis Nelja Energia 804 gigavatt-tundi taastuvenergiat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

« »

nike factory outlet kobe 9 elite polo ralph lauren outlet online air max 90 pas cher polo ralph lauren pas cher fake nike shoes new basketball shoes tiffany free runs what the kobe 8 nike air mag big size jordans nba shoes